Min vikt

Har förresten gått ner 0.8kg sen senast. Det har börjat gå segt nu :( Men är ändå glad, för(!! nu ska jag avslöja min vikt för första gången), nu väger jag 65.5 (sjukt mycket jag vet :( var enorm förr... men det går ju åt rätt håll!).

Eller okej: Innan jag tränade igår på gymmet vägde jag 65.5, sen efter jag tränat vägde jag 65.3, och efter 10 min i bastun vägde jag 65.0! Är det ens möjligt? Vet att man tappar vattenvikt i bastun, men 0.3kg på 10 min? Och sen att jag tappade 0.2kg på att träna i 45 min?

Iallafall skrev jag 65.5 i min viktdagbok, vågade inte chansa.

Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp dagen.. Nu har jag ju ätit frukost, ska jag baka nu när jag precis ätit, och dricka te samtidigt, så jag inte blir sugen på att smaka, sen cykla en stund, kanske dricka lite buljong, åka till gymmet... Sen åka hem och säga att jag har ätit? Eller åka till min pojkvän och kanske äta lite?

Ska äta minst 300kcal idag så är ju lika bra att äta något.. Haha det där lät helt konstigt. Men alltså, åt 200kcal idag så jag måste öka lite på intaget för att hålla igång metabolismen osv osv.

Lite uppdatering

Länge sen jag skrev nu... Har gått både bra och dåligt. Min pojkvän har fått körkort, så vi åkte upp till min farmor för att hälsa på, blev såklart massa godis. Men annars har det gått rätt bra. Igår åt jag bara 200 kcal, tränade bort nästan 300 såå :) Har skaffat gymkort också, så det är ju bra.

Just nu sitter jag och äter frukost, en halv apelsin med lite kesella, 65kcal typ. Gott är det också! Sen ska jag baka julgodis och lussebullar och sådär, men inte smaka såklart! Har hittat recept på lussebullar för 170kcal, så tänker unna mig en på julafton. Annars är det ju lite över 200 kcal om jag inte har helt fel.

Jag har en liten bok där jag har skrivit upp exakt vad och hur mycket jag ska äta på julafton, och räknat ut kalorierna. Tillsammans med maten PLUS några bitar godis och en lussebulle blev det strax under 800kcal, och det känns jättebra. Får se om jag ens äter godiset som jag har tillåtit mig äta då. Sen ska jag ju självklart träna också :)



Ensam

Hejhej.. Börjar med bra nyheter tycker jag, trots min dåliga förra vecka har jag gått ner 0,7kg. Visst, dom tidigare tre veckorna gick jag ner 2kg/vecka, men känns okej ändå med tanke på allt jag åt.

Idag vaknade jag upp hos min pojkvän, åt en macka med lite smör på till frukost, 116kcal. Sen åkte jag, han, och hans mamma till stan och shoppade lite. Jag tänkte yes, då slipper jag lunch. Dom tänkte, "Ja! Vi äter på Max!" så jaa.. Min pojkväns mamma betalade, kunde inte direkt säga nej heller... Men det blev bara 233kcal ändå, en fajita-sallad utan tillbehör. Så kändes typ okej ändå.

Till middag skulle vi äta tacos och det är ju bra, då kan man ta massa grönsaker. Åt bara ett tacoskal, ett hårt desstom, så det blev bara 55kcal för den. Tog dock två portioner grönsaker, tacosås och qournfärs... Borde ändå inte bli så mycket. Men sen fick jag för mig att äta nachos med gräddfil och salsa, och dricka måltidsdryck... 481kcal för middagen.

Illa illa. Så medans mina föräldrar och min pojkvän kollade på tv så joggade jag runt köksbordet och gjorde situps i köket, -263kcal.

Har ätit 830kcal idag och tränat bort 263kcal. Ligger alltså på 567kcal nu. FAN att mamma har köpt en chokladkaka till mig den här helgen också... En del av mig vill så gärna ha den, den andra delen skriker hur tjock och äcklig jag blir är... Vi får se hur det blir. Håll tummarna för mig eller nåt.

Stay strong!

Bra sidor

Tänkte tipsa alla andra kaloriräknare om http://www.kostateljen.se/kalorierilunch.html. Där står det hur mycket kalorier t ex 2,5dl potatismos, 3 potatisar, 1dl kokt ris, olika mackor med smör på, olika kött/kyckling/fisk/vegetariska biffar osv, olika såser, grönsaker, frukter, drycker och några snabbmatsrätter innehåller. Plus att det är bilder så man ser hur mycket det är! Inget t ex 200kcal/100g, utan i deciliter och sådär, jättebra tycker jag.

http://losertown.org/eats/cal.php är en jättebra sida också! Där skriver du in din vikt, längd, kaloriintag och hur mycket du tränar, så räknar den ut hur mycket du kommer ha gått ner om en vecka, två veckor osv.

Idag, "sjuk"

Idag är bra. Är hemma och är "sjuk" idag, orkade inte gå till skolan. Iallafall, gick upp och cyklade i en halvtimme innan frukost, bränner man inte lite mer fett då?

Frukost/Lunch: 2 dl blåbärsyoghurt 120kcal

Till middag blir det en grönsakssoppa jag gjorde för några dagar sen. Har börjat laga kalorisnål mat (soppor, wokar osv) som jag fryser in så kan jag ta en sån om min familj ska äta nåt jätteonyttigt). Iallafall, grönsakssoppan ligger på 60 kcal. Den är väldigt kryddig och stark och det sägs ju också bara bra för förbränningen.

Träning: 50min träningscykel 330kcal, 5 min situps 45kcal, 5 min hopprep 59kcal
Totalt: 434kcal

Ligger alltså på -314kcal redan. Kommer alltså ligga på minus även efter middagen, och direkt efter den drar jag till min pojkvän, förhoppningsvis har inte min mamma kommit hem än då heller så slipper jag träffa henne. Längtar hem till min pojkvän för där kan jag väga mig. Dör om jag har gått upp i vikt.



Sammanfattning av senaste dagarna

Har inte skrivit på några dagar pga att jag har kännt mig så misslyckad. Efter senaste inlägget åt jag 8 bitar marabou.

Dagen efter det (5e dec) åt en halv portion pytt i panna i skolan, PLUS det jag annars äter (knäckebröd + sallad). Och när jag kom hem då? 1281kcal godis i form av choklad.
Bra jobbat alltså.

 Den 6e låg jag på lite under 200kcal fram till middagen. Jag och min pojkvän åkte och handlade med mamma, han föreslår, pommes frites och bearnaisesås...... Ja ni kan ju gissa resten. Åt middag för över 600 kcal. Tog om pommes frites två gånger. Och mer sås varje gång. Plus 4 sesamnuggets 184kcal.

Den 7e var okej. Åt totalt 322kcal, tränade bort 320kcal. 8e december däremot... Min lillasysters födelsedag, och vi vet ju alla vad det betyder.

Den 8e december var också dagen då jag spydde för första gången på 4 år. Frivilligt alltså. Fick bara upp tårtan, inte kakorna och coca colan, men ja.. Åt 833 kcal, tränade bort 480kcal.


Rätt så bra ändå, va?

Skrev ju upp lunchen i förra inlägget, alltså:

Lunch: 280kcal
Middag: 4 st sesamnuggets 183kcal, 1dl vitt ris 87kcal, 1 msk heinz chili 20 kcal, sallad med balsamvinäger på 23 kcal, = 312 kcal
Totalt: 592kcal

Träning: 1 h träningscykel -400 kcal. 20 min "core booster abs" (träningsapp i mobilen) -180kcal

"Konsumerade kalorier": 12kcal

Ja, onödigt mycket kaloriintag om man tänker på att det faktiskt bara var två måltider, men som sagt, min farmor... Har ju tränat en del iallafall! Är rätt nöjd ändå så. Om man jämför med igår. Och har inte rört allt godis jag har än ju, ska bara duscha, ta en kopp te och sova nu, perfekt. Är sådär skönt trött i kroppen efter träning så mår bara bra.



Hittills idag

Jaa, min farmor är ju fortfarande här såklart. Och juste, angående att jag åt så mycket olika saker till middag igår beror på att hon hade lagat maaaaaaaasssa mat, flera olika grejer, och några grejer bara till mig ju eftersom jag är ensam vegetarian, så var tvungen att ta lite av allt.. Samma idag, för det blev rester till lunch. Kommer gått upp säkert 2 kilo efter den här helgen.

Lunchen idag gick på 280kcal: 2 vegbullar, 30g rödbetssallad, 50g grönsakspaj, 50g råkostsallad, en liten/mellanstor potatis. Åt ingen frukost heller.

Och jag har ingen aning om vad som väntas till middag, kan inte laga min egen mat heller för då säger min farmor åt mig att sätta mig och ta det lungt så fixar hon allt.

Just det, var hos min pojkvän i fredags så kunde inte blogga och sådär då, däremot kunde jag väga mig, och jag har gått ner 1,2 kg sen jag vägde mig sist. Hoppas det inte är förstört efter helgen bara! Gud vad jag vill ha en våg... Eller vi har en sånhär gammal våg, inte en digitalvåg alltså, men vet inte vart den är...

Hur mycket jag än tycker om min farmor så gillar jag verkligen inte att hon köper massa godis och vanlig läsk... Idag har hon köpt en 200g chokladkaka(över 1000kcal!!!!), en ask chokladfingrar och en hel vanlig coca cola till mig... Ångest ångest ångest.

Det värsta är att min farmor faktiskt på riktigt kollar hur mycket man tar, hur mycket man äter och vad man äter.. Säger alltid "men ska du inte ha lite till?" eller bara lägger upp mer åt en, och har man bara ätit lite så säger hon "men blir du mätt på det där, du måste äta mer, ta en macka, ta en kaka, ta godis" osv och bara lassar på. Äter man bra så säger hon "Tack, nu var du så duktig som åt!" som att man var ett litet barn.  Det här inlägget spårade iväg nu, men jaja.

Jag är rädd för kvällen

Igår....

Jaaa... vad kan jag säga om igår. Katastrof. Visste ju att min farmor skulle komma och att vi skulle fira min lillasyster i förväg med tårta och sådär, men att jag skulle lyckas få i mig 1180kcal godis och sånt?

Skriver en lista istället så blir det lättare att läsa
Frukost: 1 päron 80kcal, te 2 kcal
Lunch: -
Middag: 50g grönsakspaj 72kcal, 3st vegbullar 72 kcal, 1/4 dl kantarellsås 33kcal, 150g råkostsallad 45kcal, lite potatisgratäng 80 kcal =304kcal
Övrigt: 1 liten bit chokladtårta 224kcal, 1tsk vispgrädde, mandariner i sockerlag ~ 20kcal, 100g mjölkchoklad 530kcal, halvt paket chokladfingrar 250kcal, ett glas coca cola 105 kcal =1180kcal
Totalt: 1565kcal

Träning: Cyklade 1h -400kcal, gick i 10 min -39kcal

"Konsumerade kalorier": 1127kcal

Tänker inte ens kommentera.

Rubrik

Kom inte på nån rubrik och ville inte skriva typ "hej" haha. suck. Iallafall, idag insåg jag att jag inte klarar av bara flytande föda... Eller alltså. Drack en Naturdiet shake 180kcal till frukost, och tänkte köra på bara måltidsersättning idag, men kl 10 när jag slutade i skolan idag så var jag aaaaaaashungrig, och när jag blir så hungrig, då spyr jag. Helt ofrivilligt, vart som helst, helt plötsligt bara. Och det är ju inte så trevligt mitt på en lektion typ... Så gick till Hemköp och köpte en sockerfri nyponsoppa, drack två deciliter 30kcal, var fortfarande ashungrig men höll inte på spy iallafall. Åkte hem, höll på spy sista biten hem, men klarade mig. Nu sitter jag med en lingongrova med gurka, mozzarella och soltorkade tomater på och en kopp te, 154kcal. Efter första tuggan på mackan så mådde jag bra igen.

Alltså: Måste börja äta något på morgonen. T ex en knäckemacka och en clementin - det blir ändå myyycket minde kcal än dom där naturdietshakerna, så tjänar ju på det ändå. Ville bara testa om det funkade på mig, vilket det inte gjort hittills iallafall.


Dagens middag + träning

Hallåhallå. Har varit duktig och aktiv idag ju, på bloggen alltså. Middagen blev inte som jag hade planerat för mamma hann börja laga mat precis innan jag tänkte göra det, men eftersom jag är vegetarian och dom andra i min familj äter kött så får jag alltid gå ner och hämta det jag vill ha ändå, bara tillbehöret jag inte kan bestämma över..

Åt iallafall
2,5 vegbullar (vegetariska "kött"bullar) - 61 kcal
0.75 av en vanlig potatis - 71 kcal
100g(? ingen aning faktiskt) haricot verts - 40kcal
3 körsbärstomater - 9kcal
35g gurka - 5kcal

Totalt: 186kcal


Alltså: Totalt intag idag (middagen + halva max potatisgratängen + 1 clementin + 1l te): 314kcal
Träning (10 min träningscykel, 35 min ridning, 20 min promenad): -293kcal
"Konsumerade kalorier": 21kcal



Kalorier i julmaten

Hittade en jättebra lista på MåBra (mabra.com) där det står hur mycket kalorier det är i den mesta julmaten. Det är ju faktiskt jul snart och tror inte jag är den enda som har ångest över all mat som kommer vara överallt och hela tiden. Utav julgodiset så ska jag leta upp eller hitta på mer kalorisnåla recept. Ska göra egen rödbetssallad också, min familj skulle verkligen misstänka nåt om jag inte äter rödbetssallad i jul för alla vet att jag älskar det.

GODIS/DESSERT

Knäck, 1 st, 51 kcal
Kola, 1 st, 36 kcal
Aladdinask, 500 g, 2 750 kcal, 1 bit, 44 kcal
Skumtomte, 10 g, 33 kcal
Ris à la Malta, 1 dl, 200 kcal
Pepparkakor, 5 g, 23 kcal/st
Saffransbullar, 65 g, 207 kcal/st
Marsipanlängd, 1 skiva 20 g, 90 kcal
Clementin, 1 st, 23 kcal

FISK, SKALDJUR

Sill i klart spad, 1 bit, 38 kcal
Sill i tjockare sås, t ex senapssill, 1 bit, 66 kcal
Sillsallad, ½ dl, 55 kcal
Gravlax, 1 skiva 25 g, 45 kcal
Rökt lax, 1 skiva 25 g, 53 kcal
Lutfisk, 1 dl, 50 kcal
Rökt ål, 1 bit, 40 g, 140 kcal
Janssons frestelse, 100 g, 150 kcal
Skaldjurspaté, 100 g, 150 kcal

KÖTT & ÄGG

Julskinka 1 skiva, 40 g, 48 kcal
Revbensspjäll, 1 bit 50 g, 145 kcal
Kalkon, 1 skiva stekt, 40 g, 50 kcal
Julköttbullar, 1 st, 13 g, 30 kcal
Julkorv, 1 bit 50 g, 130 kcal
Prinskorv, 1 st, 25 g, 60 kcal
Julsylta, 1 skiva, 40 g, 50 kcal
Pressylta, 1 tunn skiva 15 g, 45 kcal
Lantpaté, 1 skiva 80 g, 325 kcal
Leverpastej, 24 %, 1 skiva 15 g, 40 kcal
Ägghalva 45 kcal

GRÖNSAKER, ROTFRUKTER, GRYN

Rödkålssallad, hemlagad med dressing 1,5 dl, 50 kcal
Rödbetssallad, färdigköpt 1 port 100 g, 300 kcal
Rödkål, brunkål, 1 dl, 65 kcal
Potatis, 1 st 80 g, 70 kcal
Risgrynsgröt, 1 dl, 95 kcal

TILLBEHÖR

Hovmästarsås, 1 msk, 83 kcal
Béchamelsås, ½ dl, 63 kcal
Majonnäs, 1 msk, 108 kcal
Lättmajonnäs, 1 msk, 49 kcal
Cheddarost, 30 %, 1 skiva, 40 kcal
Edamerost, 23 % 1 skiva, 32 kcal
Västanost, 10 % 1 skiva, 23 kcal
Julknäcke, 1 bit 13 g, 51 kcal
Julvört, 1 skiva 35 g, 94 kcal

DRYCK

Julöl, 3,5 % 1 dl, 38 kcal
Lätt julöl, 2,8 % 1 dl, 29 kcal
Starköl, 5,6 % 1 dl, 47 kcal
Julmust, 1 dl, 40 kcal
Lätt julmust, 1 dl, 1 kcal
Snaps, 4 cl, 92 kcal
Glögg, 21 % 1 dl, 178 kcal
Vin, 12 % 1 dl, 72 kcal
Cider, 1 % 1 dl, 47 kcal
Cider light, 1 dl, 15 kcal
Cider, 4,5 % 1 dl, 69 kcal


Bröt fastan

Okej, såhär blev det: Hann cykla typ 10 min innan mamma kom hem, -35kcal. Sen kom hon in med en greenburgare, och istället för pommes frites hade hon valt potatisgratäng till! Tack och lov. Bara 174kcal. Och en ramlösa! Så jag värmde burgaren och gratängen, tog med det till tvrummet där jag kollade på tv när hon kom, hon stod och pratade en stund innan hon skulle gå ut och ge hästarna lunch, så jag åt halva potatisgratängen medans hon kollade, och när hon gick ut gav jag burgaren och gratängen till hunden.

Så det blev 87kcal till lunch kan man väl säga då. Ska dricka ramlösan också. Tack och lov att min mamma kan tänka till lite ibland!! + 5kcal för de 5dl te jag drack till frukost. -35kcal så då landar jag på 57kcal hittills. Hade tänkt att laga mat till alla ikväll. Då gör jag kyckling till dom, kokar ris, så steker jag en qournfile till mig och typ ungsrostar nån tomat och lite paprika. Låter bra! Fast fastan lät ju bättre.

Får försöka hålla kaloriintaget så lågt som möjligt och det borde inte bli sååå mycket om jag äter det jag skrev ovanför. Max 300 kanske? På hela dagen alltså.

Nu ska jag kolla på Supersize vs. Superskinny och dricka min ramlösa. Sen ska jag rida. Puss

Faaaaaan

Tycker att det blir ett "fan" eller panik-inlägg varje dag.. palla mig. Ja, iallafall så ringde min mamma precis och sa 1. min häst är halt :( 2. hon har köpt ett GREENMÅL från Max!!! Till mig! Vet inte vad jag ska göra... Är fastan förstörd om man tar en tugga och sen säger att man inte kan äta för att det gör så ont i halsen? Sen är det ju pommes frites med också.. VARFÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR är min familj så onyttig? En greenburgare, bara burgaren alltså, innehåller 642kcal!!! Det är helt sinnessjukt ju. Plus mellanpommes frites 364kcal! Vill bara gråta. Och jag har inte ens ätit den än. Och mellancola 168kcal. Är jätteledsen just nu. Blir totalt 1174kcal! Hur kan någon över huvud taget äta ett sånt där mål PLUS fler måltider på en dag? Hur kunde jag göra det förr? Jag vill bara spy.

Ska försöka cykla en stund innan mamma kommer hem i förebyggande syfte eller nåt... Sen sa mamma att jag kunde rida hennes häst eftersom min är sjuk, och han är så himla duktig dressyrhäst, men så himla stor och tung att man får kämpa som fan, så det blir kul och bra träning! Måste jag äta äter jag bara hamburgaren. Helst halva. Där var den fastan förstörd liksom, var så pepp ju... Ska gå ut med hunden sen också så verkar det inte som att jag tränar fast jag är sjuk. Nu blir det cykeln. Kanske ska gråta lite också. Töntigt sagt.

Mysiga tröjor + Kaya


Kaya Scodelario, älskar henne i Skins!!






Fasta

Hejhej. Kom hem vid 11 på kvällen igår, cyklade 40 min och brände 300 kcal. Bloggar äntligen från min dator förresten! Har aaaaaasont i halsen, så fick vara hemma från skolan. Även om jag skulle vilja äta nåt så kan jag inte! Perfekt för en fasta alltså. Sitter med hunden i soffan och dricker te (tillåter te och vatten. kanske buljong? vet inte, är inte så bra på fasta).

Det var något jag tänkte på förresten... kommer inte ihåg, fan haha. Men ska försöka blogga rätt mycket idag, lägga upp lite tips och fina bilder och sådär kanske! Det låter bra.

RSS 2.0